Wednesday, January 30, 2013

I wanna play this song for my beloved one.


I live my life for you

You know you're everything to me and I could never see
The two of us apart
and you know I give myself to you and no
matter what you do
I promise you my heart

I've built my word around you and I want you to know
I need you like I've never needed anyone before

I live my life for you
I want to be by your side in everything that you do
And if there only one thing you can believe is true
I live my life for you

I dedicate my life to you, you know that I would die for you
But our love would last forever
And I will always be with you and there is nothing we can't do
As long as we're together

I just can't live without you and I want you to know
I need you like I've never needed anyone before

I live my life for you
I want to be by side in everything that you do
And if there only one thing you can believe is true
I live my life for you

I've built my world around you and I want you to know
I need you like I've never needed anyone before
I live my life for you
I want to be your side in everything that you do
And if there's only one thing you can believe is true
I live my life for you

I live my life for you

Tuesday, November 1, 2011

Sunday, March 27, 2011

Teletah Kengkawan (exp 7)


Hari Sabtu :-

hmmmmm..................!

"Sem...bangunlah ... dah petang niy...." Panggil Ain..
"dah jam berapa niy??"Tanya Sem.
"jam 2 petang.." jawap Ain...
"arrrgghh??? jam 2 petang??? alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........." keluh sem..

tiba-tiba ringtone telefon Sem berbunyi...

"hello....I'am sorry Joe.. lambat bangun aku... hemmmm.. " jawap sem..
"laaaaaaa... kalau kau bangun awal.. dah tentu plan nak ke Ranau jadi tau.." keluh Joe.

Pada malam hari jumaat tu.. Sem dan kawan2 yang lain merancang nak ke daerah Ranau pada hari sabtu.. erti kata lain ..(nak enjoy la..  :-P  .. )

"Hmmmmm...! apa boleh buat... ada satu tempat yang sempat kita pergi... "
"apa lah nama tempat tuh?.." tanya Sem.
"err.. tempatnya tak la jauh... tapi kalau jalan kaki sakit juga.."jawap Joe.
"iskh!, pa g kau mengarut niy... aku tanya nama tempat.. hmm.."marah Sem.
"laaaaa.. tu pun nak marah... hmmmm... nama tempat tu 'kinabutan'.. tempat tuh best.. neutral.."
"apa yang neutralnya??..."
"Yang neutralnya ada sungai.. boleh mandi manda... keindahan alam pun ada.. kalau dipanjangkan cerita niy memang susah mau difahamkan..."
"alaaaa... Pendekkan jer cerita tu.."
"yang pendeknya... 'BEST'.."
"hmmm... yalah.. kalau layan kau niy satu tahun baru habis cerita.."
"jadi macam nak jalan tak??"
"aku okey jer...... "
kalau macam tu.. kau ready la dulu... jap g aku datang rumah kau.. okey?.. "
"hmmm.. okey.."

setelah siap semua....

"errr.. kau Ya-ha?? nak ikut kami tak...?"
"nak pi mana"
"pi kinabutan.. kata Joe mandi-mandi sungai.. heeee.."
"hmmm.. entah... dorang kawan2 yang lain cakap nak pergi jalan2 kat kawasan K.K jer.."
"takda tempat lain ka mau jalan... asik2 kat sana. bosan betul.. tak FUN kalau ikut kamu niy.. iskh3.."keluh Sem.
"yang kau Rey.. nak ikut tak??"
"aku mana2 ja.."jawap Rey..
"hmm.. pi siap.. kejap lagi kita jalan.. hohohoh" tawa Sem...

Sejurus kemudian..... datang lah Joe gan Naz..

"oiiiiiii..... lambat juga.... Dah jam berapa dah niy?? " teriak Naz dari bawah apartment.
"kejap2.. tunggu Rey jak lagi niy.. baru jer dia pakai baju tu..." jawap Sem..
"Suruh cepat sikit okey.."

................

Perjalanan pun di mulakan.......

"hmmmm... boleh tak kalau kawan aku lagi seorang ikut kita jalan??" Rey memecahkan kesunyian di dalam kereta yang dinaiki.
"hmm.. boleh...dia dekat mana sekarang?" jawap Naz..
"Beverly hill apartment..."
"kita pergi sana kejap ambil dia... lepas tu kita pergi kinabutan.."

............

Selepas dari Beverly Hill, Sem dan kawan2 menuju ke Kinabutan..

Selang 20 minit.....

"wahhhhhh!!!... sampai dah... AMAN!!!!!.." Teriak sem
"erkkk?????? apa yang aman?" tanya Joe.
"cuba kau tengok tu air nya jernih. pasirnya putih macam kulit si Ain tuh.. hohoho..."
"hmmmm..mengarut dah dia.."keluh Joe.
"apa lagi...? mari kasih keluar duit nak bayar tiket masuk"celah Naz.

.............
"mana kamera?? .. nak gambar2.. bikin kenangan nanti bila aku dah tua...hahaha.." tanya Sem gan Ain.
"apa la kau niy.. nak datang sini nak mandi2 la..."celah Joe.
"alaaa.. bukan selalu... bikin kenangan.. mana tau suatu hari nanti dah ada anak ka... cucu cicit ka... boleh gak nampak betapa machonya abang Sem mandi-manda.. hohoho..."
"adui... Sem2... sudah la.... jom la kita mandi"
"bikin aku tak tenang dengan air sungai niy tau Joe.. sejuk macam aku kat dalam filem snow queen jer.."
"jiwang la pulak mamat niy....hmmmm...."

Setelah selesai mandi... Sem dan kawan2nya berangkat pulang...

"iskh3.. semua pun dah tidur... " Naz memcahkan kesunyian.
"hmmm... tengok la si Rey niy... tidur kat bahu ku... ishk...! kalau perempuan tak pe jugak.. mmmmm..."marah Sem.
"hahaha... penat lah tu dia.. bukan main g dia tadi main kejar2 gan kawan dia tu... macam filem india... sambil nyanyi2 g...hahaha" celah Joe.
"alaaah... pandai jak kau reka cerita... padahal tadi dia kat sebelah aku jer main anak2 ikan... " celah sem.
"hahaha.. sudalah ... lepas niy.. stay kat rumah jer la kita.. penat dah... nak tidur..." Naz menyampuk.
"ya... lepas ni aku nak tidur.. dalam mimpi aku mesti ada si hi... dadadadadadada... alaaaaaaaaaaaa.. bikin teringat kat dia jer tau...."


Sesampai dirumah....

"Bye Joe, Naz... thanks bawa kami jalan-jalan.... "ucap sem.
"okey.. bye... balik dulu ya..." balas Joe dan Naz serentak.

Pada malam itu setelah terbaring kat atas katil Sem terus tidur... (penat agaknyer)

Next episode.....

Teletah Kengkawan (exp 6)


........................

Hari Jumaat :-

"Petang nanti kita nak kemana pulak?" tanya Sem gan Ya-ha.
"hmmm.... tak tahu lagi.." jawap Ya-ha.

Setelah kelas Sem tamat pada jam 4 petang.....

"hmmmm..bagus aku jalan gan Naz malam niy...." fikir Sem.
"hei Sem... apa yang kau fikirkan tu?" tanya Nas.
"malam niy aku nak buat gerakan sendiri la.." jawap Sem.
"hm. ya la.."

..........
"Naz .. kau nak ikut tak malam niy??? pi jalan2..." tanya Sem.
"errr...boleh juga ... tapi... aku takda duit nak jalan2.."
"alaaaaa.... aku kan ada...... apa mau takut oohh"
"hmm.. okey."
"lepas ni aku ambik kau kat rumah kau...kau jangan pi mana2 ya.. hehehe"

Sejurus kemudian....

"plan jalan niy... kita nak kemana juga??" tanya Naz.
"hmm.. jalan2 mana ja... Ya-ha gan yang lain pi Tanjung Aru malam niy.." jawap Sem.
"kita pi clubing la malam niy...?"
"Ish, ada la pula kat sana????..tiada tempat lain kerr??.. "
"entah... nanti la baru cerita .."

setelah selesai bersiap.... perjalanan pun di mulakan...

"okey ready semua???" teriak Sem.
"Okey"
"mari jalan ... nanti jumpa ya"

hmmm... pada ketika itu... kawan-kawan Sem terbahagi kepada 4 team.. masing-masing ikut haluan team sendiri...

" Hmmm. aku lapar la... nak makan" keluh Sem..
"okey.. kita pergi makan dahulu.. baru kita jalan-jalan.." Naz memberi cadangan.

"aku rasa, baik kita ikut team Ya-ha je lar..." cadangan Sem..
"aku mana-mana jer"jawap Naz.
"okey.. kita pergi Tanjung Aru.. "
"boleh main2 air kan??"celah Joe.
"lepas tu datang ikan jerung bukak mulut telan kau kan?? hahaha.." tawa Sem.
"ya.. lepas dia telan aku telan kau balik.. biar sama-sama mati.."
"hahahahhahaha." berderai ketawa dengan teletah  Sem dengan Joe..

Setelah sampai ke destinasi iaitu Di Tanjung Aru.

"apa lagi..?? main kejar-kejar la... hehehe." pelawa Sem gan Naz.
"eeehh.. macam budak-budak.. main kejar-kejar." celah Joe.
"alaaa.. bukan selalu pun... daripada di rumah teperuk ja.. macam katak di bawah tempurung"

sejurus kemudian datang Wel dengan kawan-kawan yang lain..

"ahaaaa?? pa yang kamu bincangkan niy??" tanya Wel.
"errr.. nak main-main air.. hehehe .. Joe yang bawa.." sindir sem gan Joe.
"apa-apa jelah...." Joe malas mau melayan kerenah Sem.

pada malam itu.. Sem dengan kawan-kawannya berkumpul di tempat tersebut...

"dah jam 12 tengah malam da niy... lepastu nak kemana lagi??"tanya Sem gan Naz
"aku tak tahu lagi.. kata Nas dorang nak pergi jesselton park.."jawap Naz
"buat apa kat sana??"sampuk Joe
"entah.. kita ikut je la gan dorang.." Sem beri cadangan.

sesudah sampai di Jesselton park...

"hmmm... mari order makanan..."pelawa kecik.
"err.. apa tuh batang paip panjang? dorang hisap ganja ker?" sem terlihat pelancong-pelancong......
"ala.. macam tak tau .. tu la chisya..."jawap Naz..
"ohh.. memudaratkan tak??"
"entah... mungkin.. atau entah... hahaha.."
"apa  oooo.. len pulak di jawapnya.. ishk3..."

Sem dan kawan2nya melipak di Jesselton Park sehingga jam 3 pagi....

"arrrhhhkk...... dah kenyang... hem, macam artis la pulak digambar sambil makan2.. hehe" Tawa Sem.
" ei, bukan artis la... tapi VIP..haha.." sampuk Naz..
"haha.. Yala tu.. jom la kita balik... gantuk oo.."
"okey.. berangkat....."

Sesampai dirumah......

"nice day........... sleep lu ya... nite kawan2...."
zzzZZzZZZzzZzZZzzZzZz

Next episode.....

Saturday, January 29, 2011

Teletah Kengkawan (exp 5)


Hmmmmm....!

(Mahu pergi mana ya??
nak shopping?
Jalan-jalan?
dating? haha..)
-"????????"-

Hari khamis :-

"bosannya...." keluh Sem.
"ala.. apa tak bosanya kalau tak buat apa-apa... asik termenung je... apa yang awak dapat ?? hah???.." pintas rey.
"hmmmm.... hari ni kelas sampai jam 4.. kan bagus kalau tiada kelas petang..." Keluh sem.

.........

Jam 2 petang... bermulanya kelas sesi Petang Sem...

"Sem...! jom jalan-jalan" Pelawa Naz.
"hmmmm... ada kelas aku ni... nak start da..." jawab Sem.
"oh... kalau begitu biar petang je jam 4 ya .."
"okey..."keluh Sem.

Tiba didalam kelas...... Pensyarah menyebut nama pelajar untuk mengambil kedatangan..

"malas tul mau belajar ni.....hah! lepas ambil kedatangan nak keluar la... lapar..."fikir Sem.
"eih.. nak kemana tu Sem?" Tanya Ya-ha.
"aku lapar... mahu makan... okey.. bye.. jaga Beg ku ar... hehehe..."jawap Sem.

sesampai di gerai....

"eih... Naz.. kau belum balik lagi?"Tanya sem.
"belum... mau makan dulu baru balik"Jawab Naz.
"nak ikut kau balik boleh? hehehe..."
"boleh..."
"kalau begitu.. aku nak masej bagi tau dulu gan kawan, aku escape kelas.."
"okey"

Mesaj Sem... ("hem2.. tolong bawakan beg ku balik rumah okey.. aku ada hal MUSTAHAK!.. kalau pensyarah tanya apa-apa pasal aku tolong cover je ya... dan kalau pensyarah tu tanya aku pi mana... cakap jer aku CIRIT-BIRIT okey... Hahahahaha").

Sejurus kemudian.. Sem dan Naz telah pun habis dari makan.. dan pulang menuju ke rumah Naz..
sesampai di rumah Naz.......

"penatnya.... nak tidur kejap la..." fikir Sem.
"Sem.. malam ni apa plan?"tanya Naz.
"hm!.. tak tau... apa pendapatmu?" tanya Sem.
"errrr.. malam niy kita pergi Likas beli-beli baju... terus kita pergi D'Jump okey..."jawap Naz.
"D'Jump tu dimana? dan apa yang ada kat sana?",
"kerokey... dekat pekan depan rumah ni ja".
"oh.. okey.. mana-mana ja... layan"
"malam nanti aku hantar kau balik rumah.. terus kau tukar pakaian dan jalan.. okey"
"ya" jawap Sem sepatah


tiba waktu malam.... Sem telah pun sampai di rumah.... Tiba-tiba bunyi hon motor mengejutkan sem..

"Oi ! Sem cepat la turun" laung Naz
"kejap2... mahu pakai baju apa yea??????.. hah.. yang sampel2 je lah..."fikir Sem.
"eih... nampak macam perempuan aku nampak kau niy... Sexy nyer..." cakap Usop gan sem.
"arh.. pedulilah, malas da mau tukar.." jawap sem.

"okey .. malam ni kita pergi mana dulu?" tanya Naz.
"hmmmmm!... pergi beli baju.. lepas tu makan... LAPAR ni...."jawa Sem.
"okey.. mari gerak".kat Naz.
"err.. lupa pula.. macam mana plan mau pi D'Jump?" tanya Sem dengan Naz.
"lepas makan kita pergi okey..."jawap Naz.

Selesai semuanya.. termasuk beli baju, (makan di tepi pantai... romantik tapi malang... hanya dengan kawan lelaki... iskh3.. romantiknya kalau ada gan girlfriend...??, kan2???)..

"errrrrr.. menyesal pakai seluar pendek.. sejuknya malam ni... mahu jadi batu ja tidak.."keluh sem
"Sem..? jom pi D'Jump?"kat Naz.
"okey .. jom la," jawap sem.

Sejurus Kemudian...

"macam lain ja tempat ni Naz? kau pernah masuk ke??" tanya Sem.
"Belum" jawap Naz sepatah.
"Adui... kenapa tak selidik?" tanya Sem.
"hehe..."
"ni tempat orang BEDANGDUT!.. ish3.." Keluh Sem..
"malam ni plan cancel okey"....sampuk Joe.

....Next day n episode......


Next episode...

Tuesday, January 11, 2011

Teletah Kengkawan (exp 4)



"Bosannya hari minggu niy...!!!!!.mahu buat apa???? ..." Keluh Sem.
"Hm..! Tidur" jawap Rey.
"Ish!.. malas la mau tidur.. hmmmmm.... aku rasa aku ada rancangan baik punya.... hahaha.." kata Sem.
"apa la rancangan mu?" jawap Rey.

......... tiada jawapan.......

"kau pi mana" tanya Yaha
"adalah.... aku mau jalan.. hahaha.. cari cewek!..." jawap Sem.
"mau ikut?"
"tidak boleh!"
"mau ikut"
"TIDAK BOLEH!.. kau tinggal rumah jak... haha..." jawap Sem..

Dua minit kemudian... datang sebuah motor di hadapan rumah ...

"Okey ready??" tanya Naz.
"yup... let's go..."jawap sem.
"errr... bawa laptop mu... main Dota kita malam niy.. haha" cadangan Naz.
"okey. kejap ya..."jawap Sem.

"kau buat apa mau bawa laptop?" tanya Wal.
"fight la lawan team.. haha..." jawap Sem.

"Mau ikut?" Simpati Yaha.
"tidak Boleh..."
"Mau ikut?"
"tidak Boleh!"
" bye.. jalan lu... haha..." tawa Sem.

10 minit kemudian....
Sem telah pun sampai di rumah Naz.

"Waaaahhhhhhhhh!.... gitar kesayangan ku..." rindunya aku..... mau main la kejap....hehehe" kata Sem.

tidak lama selepas itu,

"okey.. buka laptop mu.. lawan DotZ kita.. haha"pelawa Naz.
"okey" jawap Sem.

30 minit kemudian.. 

"hmmmm... apa mau buat arrr??" keluh Sem.
"Sem.... tunggu d rumah dulu ya.. mau beli minuman lu..." kata Naz.
"okey.. " kata Sem..

20 minit kemudian...

"jom buat parti kita... kan tadi kamu plan mau panggang2" kata Sem.
"mungkin malam ni tidak dapat la Sem, tidak ramai kawan2 datang" jawap Naz.
"ya la... online je la aku malam niy..."keluh Sem.

15 minit kemudian....

"eihhh.. buka garena la..." keluh Sem..
"ada Brani lawan dot'z hah?" ejek Kib
"oho... belum kau tau kehebatan ku... kau lawan Naz dulu la baru lawan aku.. haha.. di rumah si Naz aku sekarang.."jawap Sem.
"panggil si Naz .. pro mau lawan...haha" kata Kib.

perlawanan pun dimulakan..

"haha... kau kalah Naz.. belum cukup power mu mau lawan aku..haha"ejek Kib.

Ready... New chapter will Begin...!!!!!!!!!!!!!
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Powhhh................!
bunga api memercik d angkasa...

"wahhhhhhhhhhhhhhhhhh! So beutiful firework... I like that.....^^.."uja Sem.

"haha... kekalahan di tahun baru..." ejek Kib...


Next episode...

Friday, December 17, 2010

Teletah kengkawan (exp 3)






......(Kelas sem mengikuti kursus 'abm' iaitu Akademi Binaan Malaysia, yang terdiri daripada dua kumpulan iaitu kumpulan 1 pada hari rabu dan kumpulan kedua pada hari khamis.. Masalah dalam cerita ini hanya Sem sahaja yang berada di kumpulan 2 di dalam rumah tersebut..).......


yeahhhhh!
"Esok boleh tidur puas-puas kami da lepas ujian amali.. hm..! tinggal kau sorang ja pergi sana ya Sem ... hahaha" tawa Nas.
"eihh! ada Rey kawankan aku.. bluearrrk! biar pun dia student letrik tpi jalan tetap jam 8 ... haha.." jawap Sem.

Keesokan harinya.......

"Alamak!... jam berapa sekarang??." Tanya Sem pada Rey..
"jam 8.10 am sudah ni" Jawap Rey.
"Ya Allah....! lambat sudah aku! arrrrrrgggghhhhh.... mampus aku tinggal bas..." keluh sem.
"Cepat la mandi pakai baju".
"arrhhh! malas mau mandi, lambat sudah ni...!"
.........................
.........................
Tiba-tiba ringtone telefon Sem berbunyi....
"Helo?" terdengar suara Wel di corong telefon iaitu penghulu kumpulan tersebut.
"ya"
"Mana kau Sem??, kami mahu jalan dah ni.. bas nak gerak da..."
"errr... aku masih kat rumah.. boleh tolong bas tu tunggu aku kejap??"
"yalah.. cepat la kau"

2 minit kemudian......
Ringtone Sem Berbunyi

"ehhh...! nombor telefon siapa lagi niy....." Rungut Sem.
"ei Sem ... kau kat mana niy... kami jalan dulu la ya .. nanti kau jalan sendiri ???" Ralis iaitu penolong penghulu.
"errr... aku mana tahu jalan-jalan mau pi sana...."
"ala... kau tanya la kami nanti..."
"hurmm... aku tunggu kat IP je la yee?.."..
"okey .. kau tunggu kat sana.."...

15 minit kemudian....

Sem telah pun sampai kat IP .... dan menunggu bas datang...

3 minit kemudian....

Bas telah pun datang...
Sem pergi ke pintu bas tersebut. Apabila Sem hendak naik ke perut bas.. semua rakan-rakan Sem bertepuk tangan.. dan ketawa... cuba mengejek-gejek Sem yang datang lambat...
"Alamak malunya aku..."Fikiran Sem tak tentu arah... mukanya yang merah padam..

10 minit kemudian...

Destinasi yang hendak di tuju telah pun sampai....
Sem dan rakan-rakannya pun menjalani ujian amali tersebut..

"Penatnya.. dah pun panas... banyak lagi kerja yang nak di buat..." keluh Sem.
"kamu mari sini..." Panggil perempuan memakai kereta wira di sekitar tempat tu.
"ya.. kenapa?"jawap Nip
"kamu angkat air tu.."
"Darling.... angkat air kat sebelah tu..."Perempuan pertama berkata kepada Sem..
"DARLING??? ... waaaaaa... Nip kau dengar tuh?? dia panggil aku darling la... haha..." ketawa Sem gembira.
"Sayang.... tolong tutup pintu belakang kereta ni"Perempuan kedua berkata kepada Sem..
"SAYANG???... WAAhhhhhHHH... Nip KAU DENGAR TU?? dah la cantik.. panggil sayang kat aku lagi... kau mana ada kena panggil macam tu.. dah lar Darling, Sayang lagi... hahahahaha...." Tawa Sem.
"Alaaa... yang panggil kau tu sudah pangkat Makcik-makcik.."Jawap Nip.
"errrkk... kau biar betul Nip??.. nampak macam........" Sem terberhenti.
'Nampak macam apa??"Tanya NIp.
"errr.. Tiada la... hehehe"
"Arrrrggghh... laparnya.... belum makan lagi ni dari pagi g belum makan... LAPAR!!!!..." Keluh Sem.
"kejap la nanti makcik-makcik tu datang bawa makanan.." jawap wel..
"Yalah..." jawap Sem.

10 minit kemudian....

"Yeaaah..... ada dah makcik tuh datang bawak makanan... yeeeaaaahhh...." Sem lompat-lompat seperti budak kecil..
"Ada makanan lebih ke? masih lapar ni" tanya Sem.
'Dah habis.." jawap Nold.
"Alaaa... mau balik la.." Keluh Sem.

20 minit kemudian....

"Yeahhh...! dah sampai Rumah......." teriak Sem..
" Let's sleep. so tired day"
zzzzzzzZZzZZZZZzzZZz.........

Next episode....